Nakon dosta sparnih i vrućih dana ovog ljeta jedva smo dočekali malo svježijih dana da lakše podnesemo ljetnu vrućinu i vrućinu isijavanja pećnice dok pržimo kavu.
Tako smo se ovaj put odlučili za prženje Colombia Supremo i Organic Ethiopia Sidamo Shenteweyna koje smo nakon dva dana od prženja pomiješali kako bismo dobili što aromatičniji espresso. Colombia Supremo smo pržili cca 12 minuta u pećnici na 230 C s opcijom ventilacije vrućeg zraka te smo prekinuli prženje nakon početka second crack zvuka dok smo Organic Ethiopia Sidamo Shenteweyna pržili na istoj temperaturi ali nešto ispod 11 minuta te smo prekinuli prženje između first i second crack zvuka prženja.
Krajnji rezultat miksa ove dvije izuzetno aromatične vrste kave izgleda prekrasno kao što se može vidjeti.
Skuhani espresso je upravo ono što smo htjeli dobiti, aromatična šalica punog okusa koji nudi najbolje od obje vrste kave, note čokolade i karamele s voćno cvijetnim notama uz nisku razinu kiseline.
Da bi doživljaj bio još bolji, ovaj fini espresso blend smo upotpunili s australskim single malt viskijem koij je odležavao u bačvama od australske trešnje.