Bilo kuda Yakka svuda

Budući smo obnovili zalihe sirove kave ponosno najavljujemo da će uskoro u ponudi opet biti dostupan i naš brend pržene kave, Yakka!!

U slatkom iščekivanju Yakka kave donosimo par crtica s nedavnog putovanja po Italiji i uživanja u Yakka kavi.

Od kad smo prije nekoliko godina otkrili taj divan hobi prženja kave kod kuće, toliko smo se navikli na fine arome svježe pržene kave pa više ne možemo niti zamisliti neko putovanje bez svojeg espressso aparata i kave.

Tako smo nedavno putovali u Italiju pa smo naravno ponijeli i espresso aparat i Yakka blend Brasil Santos i Colombia Supremo. S obzirom na to da je Italija poznata po espresso pripremi kave iskoristili smo priliku za isprobavanje talijanskih espresso blendova u tipičnim talijanskim kafićima.

Od nekoliko različitih mjesta i kava koje smo probali niti jedan espresso nas nije oduševio budući su više manje sve kave bile previše pržene za naš ukus te je u svakom talijanskom espressu više ili manje dominirala gorčina uz minimum arome. Nismo imali prilike probati kavu iz neke male talijanske craft pržionice pa da isprobamo jesu li kave iz takvih pržionica također bliže tradicionalnoj talijanskoj verziji espressa ili su više otvorene za načine prženja na kakve smo mi navikli.

Nakon nekoliko pokušaja shvatili smo da se niti jedan espresso kojeg smo probali ne može mjeriti s Yakka kavom u kojoj smo uživali u prekrasnom vrtu nakon svakodnevnih obilazaka bajkovite Toskane.

Kava koja je svježe pržena na srednjoj razini prženja daje bolji balans arome, okusa i kiseline te se jednolično jako prženi espresso blendovi ne mogu mjeriti sa speciality sortama kave koje su pržene na razinama prženja koje su optimalne za potpuni doživljaj u kavi bez obzira na način pripreme kave.

Pratite nas na društvenim mrežama kako ne biste propustili obavijest o dolasku nove šarže svježe pržene Yakka kave!